~ утсан мах, хиам. Хэдийгээр хамгийн их хорхой хөдөлгөдөг ч өөх тос, давс, болон илүү их илчлэгээс өөр ямар ч ашиггүй. Аягандаа 3\1ээр хийхэд 100 нэгж илчлэг, 8~10гр өөх тос хийсэнтэй тэнцэнэ.
~ хатсан талх. Давс болон ханасан өөх тосоор элбэг, дэмий их илчлэгтэй.
~ тослог бяслаг. Түүнд хэт их холестерин байдаг нь таны хамгийн ашигтай зуушийг ч юу ч биш болгоно. Мөн дэндүү их илчлэгтэй.
~ төмс ба гоймон. Ашигтай бодисоор бага мөртлөө дэндүү их илчлэгтэй.
~ ногоон зууш. Хэдийгээр түүнд витамин байдаг ч гэсэн бусад ногоонд бас л байдаг шүү дээ. Тэгээд ч хичнээн их идсэн ч цадах нь юу л бол. Аягандаа овоолоод тавьсан ч хүний өдрийн нормоос 25~35 дахин бага .
~ өргөст хэмх. Уснаас өөр юу ч агуулаагүй. 1 бүтэн аяга өргөст хэмхэнд агуулагдах витамины хэмжээг хэлэхэд ч дэндүү бага. Давсалсан өргөст хэмх ч гэсэн давснаас өөр юу ч агуулдаггүй.
~ улаан манжин. Та зуушиндаа бага зэрэг амтлах зорилгоор нэмж болох юм. Хэрэв үгүй бол хэрэглээгүй гээд нэг их хохирохгүй.
~ үзэм. Үзэм бол мөн чанараараа зөөлөн чихэртэй л адилхан. Тал аяга үзэм 130 нэгж илчлэг болон сахарыг агуулдаг.
Энэ бүхнээс гадна зуушаа юугаар холих вэ гэдэг нь чухал. Ингэхгүй бол та өөрийнхөө хамаг хичээл зүтгэлээ талаар болгох магадлалтай. Юуны өмнө бэлэн соус, майонез зэргээс аль болох татгалзах хэрэгтэй. Учир нь 1 хоолны халбаганы хэмжээтэй энэ бүтээгдэхүүнд 100~150 нэгж илчлэг, 10~16гр өөх тос агуулагддаг. Тэгэхээр үүнээс урдчилан сэргийлэх нэг арга нь майонезны оронд сахарлаг багатай иогурт хэрэглэх явдал юм. Нэг хоолны халбага иогурт 15 нэгж илчлэг, 2~3 гр өөх тос агуулдаг.
Үүнээс гадна, хамгийн амархан бөгөөд оновчтой арга нь ямар ч үед өөрсдөө зуушаа сонгож амтлах явдал байж болно. Тухайлбал; майонезны оронд цэвэр наран цэцгийн тос юм уу нэг халбага цуу байж болно.
uu dandaa l dadiin dyrtai nogoo, hiam etc bn shdee…uer n tsai deeree hiam undug, cheess, oroi n cucumber, goimon etc hool iddeg shd…zaza baga zereg l iddeg bolhoos doo tee?
1. hogoon zuush gj yug heleed bgaam be? nogoo orson salat bol tiim ch hereggui zuil bish shuu dee harin ch vitamin,mineralaar bayalag murtluu ilchleg baga tul ih ideed yadaj setgelee cadaaj bolno shd
2.Urgust hhemhnii huvd busad nogoog bodvol vitamin baga ch gesen salat zuushand hergelej boloh elbeg ilch bagatai ed shuu dee,gedseen teruuhen dee huurj chadaj bval why not?
3, za harin ulaan manjingiinhuvd yostoi sanl niilehgui bna—-mash olonyanziin erdes bodis, tumur, vitamin aguulsan ed mun fibre ihtei tul bas tsadsan setegdel turuulj gurvelzeh hudulguun (medej gesesnii;p) saijiirna
4, uzum ch gesen ogt hereggui ed bishee, tuund kalii mash ih hemjeegeer baidag (yagaav uzemnii shuusiig daralttai, zurh uvddug humuust sain geed uugaad bdag shuu dee)..mun tuunchlen tuund bgaa chiher bol glucose bish fructose uuruur helvel zugeer chiheriig bodvol arai gaiguui ed, dan hooson ih hemjeenii ilchleg bish…tiimees uzemiig bainga bish harin haayag neg snack maygaar esvel tarag,aartstai, alimtai hamt jignej idehed buruudah zuil bhgui ee, sousnuud dund bol chiher baga orson ketchup zugeer uchir ni tomatand baidag heregtei zuils ter dund chuluut radicaluud ustgadag iselduulegch concentrate buyu ih hemjeegeer tuvlursun bdag (medej shuu dee ganc sav ketchup hiihed nileed olon tomat ordog tul)…dressing buyu zuush holih zuild bol nimbegnii shuus, alimny tsuu
zugeer saltny tosnii orond oliv (mgl-r chaduun jims gdg biluu?)-ny tos zugeer ch gui extra virgin olive oil, UB-n supermarket-d elbeg bdag
heee..deerhi bichlegiig delgetsee harahgui turchignuulaad,shalgaaachgui oruulchihsan chin yamar olon typing aldaa hiivee? sorry shuu..aan bas olive ni chidun jims yum bna…chaduun bish, haha—> sain uchraas chadvarlag chaduun gsn yum bolov uu bi, dahin sorry
Urgust hemh vitamin bagatai baij boloh ch hoolnii durshil sain dardag bolohoor hereglehed zugeer sh de.Hool ideheesee 10-aad minutiin umnu ideed tegeed hoollovol het ih idehgui. Bas alim baina.
hi, huuhnuud ee. end bichsen zarim yuman deer sanal niilehgui bnaaa. huren manjing suliin ued ih heregleh bolson shuu dee. because gehleer tuund targalaltiin esreg nulluldug pectin gedeg bodis mash ih aguulj bdag yum. mun huren manjing utgun ni hatdag hun ih hereglebel zugeer bdag. so huren manjing 7 honogiinhoo hoolnii deglemdee yadij 1 udurt ni zaaval oruulah heregtei. urgust hemhiig hereglej bnoo. hun urgelj us uugaad yavj chadahgui shuu dee. tiim bolohoor urgust hemh, luuvangiin salat or pomidornii salatiig maionesguigeer beltgej ideh heregtei. tanii shingeniig nuhuj uguh sain taltai bdag yum. uzem bol 2 turul bdag yum. 1 ni bor ungutei. nuguu ni shar ungutei bdag. bor ungutei ni het bolovsorson bdag uchraas sahriin aguulamj ih bdag. so shar unguteig songoj heregleh ni zuitei. maionez, hiam, nuushulsun huns bol hor shuu. eruul yavbal myangan lan.
I would like to voice my appreciation for your generosity giving support to visitors who really want assistance with in this situation. Your real commitment to getting the message all around ended up being remarkably important and have regularly made some individuals like me to reach their ambitions. The invaluable tutorial signifies a lot to me and still more to my office colleagues. Warm regards; from all of us.
gandus-tei yag sanal neg bna.